ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΠΙΤΙΟΥ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ATS ELECTRICAL

ΑΛΛΑΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

Ακόμη κι αν δεν είσαι κάποιος ειδικός τεχνικός και δεν έχεις τις γνώσεις που θα είχε ένας ηλεκτρολόγος, μπορείς να αντιληφθείς πόσο σημαντικός είναι ο ηλεκτρολογικός πίνακας σπιτιού και ειδικά μίας επιχείρησης. Οι περισσότεροι από εμάς αυτό που ξέρουμε να κάνουμε στον ηλεκτρικό πίνακα είναι να ανοίγουμε τον θερμοσίφωνα και να ελέγχουμε εάν έχει πέσει κάποια από τις ασφάλειες που διαθέτει.


Κανείς μας όμως δεν μπορεί να γνωρίζει πως γίνεται η αλλαγή ηλεκτρικού πίνακα ή η αρχική εγκατάστασή του. Αυτό είναι σίγουρα μια εργασία που θα πρέπει να αναλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο οι ηλεκτρολόγοι.


Ωστόσο είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζεις κι εσύ κάποια βασικά πράγματα ώστε να μπορείς να αντιληφθεί τι είναι αυτό που κάνει ο τεχνικός που θα έρθει στο σπίτι σου αλλά και να μπορείς να κρίνεις εάν κάνει σωστά και ολοκληρωμένα την δουλειά του.


Εμείς θέλουμε με το παρακάτω άρθρο να σας επιστήσουμε την προσοχή σας επάνω σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα.


Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο ηλεκτρικός πίνακας ;


Δεν αρκεί να επιλέξουμε έναν οποιοδήποτε ηλεκτρικό πίνακα και να ζητήσουμε από κάποιον ηλεκτρολόγο να μας τον περάσει, θα πρέπει να προσέξουμε ώστε ο πίνακας να διαθέτει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα τον κάνουν συμβατό με τις υπόλοιπες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού. Για πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:


  1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ – ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ο στόχος είναι ο ηλεκτρολογικός πίνακας να χρησιμοποιηθεί εφόρου ζωής και να μην χρειαστεί, τουλάχιστον στα κοντά, να τον αλλάξουμε και πάλι. Για να γίνει αυτό το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε έναν πίνακα ο οποίος θα μπορέσει μελλοντικά να επεκταθεί ώστε να υποστηρίξει και τις καινούργιες μας απαιτήσεις.
  2. Πλαστικό κουτί ηλεκτρολογικού πίνακα. Το πλαστικό σαν υλικό, όπως γνωρίζουμε όλοι από την φυσική του δημοτικού, είναι κακός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος συνεπώς είναι το καταλληλότερο μονωτικό υλικό για τον ηλεκτρολογικό πίνακα.
  3. Σήμανση στις ασφάλειες στον ηλεκτρολογικό πίνακα. Ο ηλεκτρολόγος θα σου εξηγήσει ποια ασφάλεια αντιστοιχεί σε κάθε συσκευή όμως είσαι σίγουρος πως θα τα θυμάσαι απ’ έξω. Καλύτερα λοιπόν να ζητήσεις από τον ηλεκτρολόγο Αθήνα που θα σε επισκεφτεί να κάνει και την σήμανση.

ΑΛΛΑΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ATS HELLAS

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την συναρμολόγηση ηλεκτρικών πινάκων μέσης και χαμηλής τάσης καθώς και την συναρμολόγηση πινάκων αυτοματισμού και κίνησης στα πρότυπα και τις διατάξεις της Ε.Ε .


Για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίζετε με τον ηλεκτρολογικό πίνακα , καλέστε μας τώρα, ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος